Diensten
OPNAME & MIXEN

Geluidsregistratie: opname van zang, (akoestische) instrumenten of ander soortige  geluiden die opgewekt worden op welke manier dan ook kunnen allemaal opgenomen worden bij marcovader.nl Met professionele opname-apparatuur en jarenlange ervaring bent u verzekerd van een prima eindresultaat.
Daarnaast is er ervaring met: opname van voice-overs, inspreken van luisterboeken en voice response sytemen (telefonie) & geluid nabewerking.

STREAMING OPTIMALISATIE

Is er een opname klaar? Dan is het tijd om te demo masteren en/of streaming optimalisatie toe te passen om uw opname tot een mooi geheel te laten klinken, overal, ook op het interent. Met externe apparatuur en softwarematige oplossingen zal de opname tot een helder, warm, breed en professioneel eindproduct afgeleverd worden. De mix kan geoptimaliseerd worden voor diverse online (streaming) diensten zoals Spotify, Youtube of Apple Music (loudness normalisatie).

AUDIO (VIDEO) EDITING

Heb je een mooie video gemaakt waarbij het geluid niet naar wens is? Bijvoorbeeld, het geluidsniveau is te hard, te zacht, niet constant of zijn er hinderlijk aanwezige  achtergrondgeluiden? Dan is het mogelijk om dit na je videoopname te herstellen. Ook is het mogelijk om extra effecten of achtergrondmuziek toe te voegen. Tevens kan het volume van (Youtube) video’s geoptimaliseerd worden. 

AKOESTISCHE METINGEN (OP LOCATIE)

Een goede akoestiek, het klinkt misschien niet sexy maar het is o zo belangrijk bij het mixen van audio. Elke ruimte is weer anders. Geluid, of frequenties, reageren daar ook op. Hoe je productie in een ruimte klinkt heeft te maken met diverse factoren zoals de afmeting van de ruimte, de plaatsing van je speakers, de vulling van de ruimte, de symmetrie (of juist niet)  van de muren en het plafond, ga zo maar door. Oorzaak: frequenties reflecteren in meer of mindere mate op alles wat het tegenkomt. En dit zal gebeuren alle plekken in een ruimte waar het geluid tegenaan komt. Dit kan resulteren tot veel luidere lage frequenties (bas) in bijvoorbeeld de hoeken van een ruimte en een veel zachtere weergave van de lage freqenties in het midden van dezelfde ruimte.  Frequenties die elkaar na reflectie weer tegenkomen worden qua volume bij elkaar opgeteld. Dit kunnen positieve dan wel negatieve waarden zijn en  dit heeft als resultaat dat wat je hoort niet de werkelijkheid kan zijn. Hierdoor ga je dan bepaalde frequenties compenseren (harder of zachter zetten met een equializer ) waardoor het eindresultaat een mix is met een verkeerde balans.

Je kunt de meest dure speakers aanschaffen, is je akoestiek niet in orde dan is het zinloos.

Waarom?

Je hebt goede speakers aangeschaft maar toch klinken je mixen op je telefoon, in de auto of via je blue tooth speaker elke keer weer anders? Een goede akoestiek van een (af)luister of mixruimte is het belangrijkste onderdeel binnen audio engineering om een juiste, goed gebalanceerde eindmix te kunnen maken zodat je mix overal in balans klinkt


Meten is Weten.

Door het meten van het geluid op 40 verschillende punten rondom je zit/luisterpositie kan een goed beeld verkregen worden hoe het geluid “eruit ziet” en waar de uitdagingen liggen. Aan de hand van een frequentieplot worden de probleemfrequenties inzichtelijk gemaakt. Hiermee kunnen we aan de slag om verbeteringen te realiseren.


Uitleg en advies

Naast de plaatsing van de luidsprekers zijn er nog vele factoren die het geluid kunnen beinvloeden. Aan de hand van de meetuitslagen de optische waarneming van de ruimte en de frequentie karakterisiek kan ergekeken worden welke verbeteringen aangebracht kunnen worden. Tevens ontvang je een rapport met de resultaten, conclusies en advies.


Tarieven

Workshop Cubase 11

Leer hands-on de basics (en meer)

1 op 1 workshop waarbij je  de mogelijkheden leert en in praktijk brengt op het gebied van opname en mixen binnen Cubase 11.
Te beginnen bij de basis natuurlijk

Tarieven

Basics

Te beginnen bij de basis. Hoe start je een nieuw project, het gebruiken van projectfolders, het gebruik van de aanwezige templates en overige projectinstellingen. De basis moet goed zijn zodat jouw nieuwe projecten met een muisklik klaar staan.

 learn more

Audio

Hoe zorg je dat je geluid uit je DAW krijgt. Hierbij is de aanweizge geluidskaart of audio interface natuurlijk het belangrijkste element. Daarnaast leer je hoe je meerdere uit- en ingangen van de audio interface routeert naar je send en return kanalen.

 learn more

Plug-ins

Welke plug-ins zitten er standaard bij Cubase, hoe gebruik je een plug-in op je audio/midi kanaal, hoe plug-ins op je bus of effectkanaal kanaal  gebruiken. Verder wordt er dieper ingegaan op de meest gebruikte plug-ins zoals compressor, reverb, en equalizers.

 learn more

Mixen

Maar waar het allemaal om draait is natuulijk het mixen. Je kunt je eigen project tijdens de workshop gaan mixen of met een kant en klare  aanwezige multi track aan de slag gaan.

 learn more

Online mogelijkheden: opname in HD kwaliteit, real time en in de cloud

Opnemen op afstand is nu heel eenvoudig bij marcovader.nl Het is niet meer nodig dat de muzikant(en) of voice-over fysiek aanwezig is/zijn in de opnameruimte. Van waar ook ter wereld (of gewoon in Nederland) kunnen opnamen in hoge kwaliteit opgenomen en gemixt worden.

Er zijn 2 opties:

1. live opnemen door een directe audio en video verbinding met de studio (1 op 1 sessie)
2. opnemen met meerdere muzikanten binnen 1 project via de cloud (niet live)

Het voordeel van de eerste optie is dat er tijdens de opname direct contact is met de opnamestudio, het voordeel van de 2de oplossing is dat de band / muzikanten zelf bepalen wanneer er opgenomen wordt en wanneer de tracks klaar zijn om gemixt te worden.

Hoe werkt het?

Optie 1: live 1 op 1 sessies

Het enige wat er nodig is aan de muzikant zijde is een computer met webcam en (externe) geluidskaart waarop de microfoon en/of instrumenten aangesloten kunnen worden en natuurlijk een breedband internetverbinding.  Zie ook onderstaande illustratie.

De benodigde software is gratis te installeren. Ondersteuning tijdens installatie en het zorgen dat er connectie is met de opnamestudio doen we natuurlijk er standaard en kosteloos bij.

Lees, download of print hier het installatie document:App downloads:

Muzikant/Voice-over

De muzikant staat via beeld en geluid in contact met de opnameruimte. Daarnaast heeft hij/zij geheel controle over het geluid, eventuele effecten (die niet worden opgenomen) en andere persoonlijke instellingen.

Download VST Connect Pro app (Mac & Windows)

App

Heeft de muzikant tijdens de opname de computer of laptop niet in de buurt zodat er geen communicatie mogelijk is? Geen probleem, met Studio Pass op de iPhone kan er toch contact zijn met de studio, beeld en geluid wederom. Studio Pass is een gratis app beschikbaar in de App store.

Download Studio Pass app (iOS)

Optie 2: cloud Project

Met VST Transit kan elke muzikant zelf bepalen wanneer haar/zijn deel opgenomen en toegevoegd wordt aan de totale mix. Op het moment dat er 1 track door een muzikant opgenomen en geupload is naar het project in de cloud kan elke muzikant deze track synchroniseren met VST transit en er (lokaal) haar/zijn opname aan toevoegen. Op het moment dat de opname goed genoeg is bevonden kan deze weer gesynchroniseerd worden aan de cloud mix. De opname in de cloud zal altijd gesynchroniseerd zijn, dus geen timing issues bij de overige muzikanten. Hebben alle muzikanten hun bijdrage geleverd dan kan marcovader.nl alle tracks downloaden en aan de eind mix beginnen. Door de handige chat functie binnen de VST kunnen alle muzikanten en marcovader.nl elkaar op de hoogte houden en opmerkingen/tips uitwisselen tijdens het project. Kijk hieronder naar een verdere uitleg:

Download VST Transit Join

* VST plug-in werkt met alle opname software / DAW welke VST3, AU en AAX ondersteunen.

Downloads

VST Transit Join software

VST Transit Join werkt binnen elke DAW/opname software welke VST3, AU en AAX ondersteunen zoals Pro Tools, Logic, etc.

Download VST Transit Join

VST Transit Go software

VST Transit software voor iOS/iPad

Download VST Transit GO
WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com