De equalizer (of de egalisator)

De equalizer (of de egalisator)

23 februari 2021 Historische feitjes 0

De uitvinding van equalizers. Ooit bedoeld om de demping van de hoge frequenties op lange afstanden te compenseren op het minder ontstane verlies van de lagere liggende frequenties bij analoge telecom (audio) transmissie.
Mooi man, maar wel een lange zin geworden.

Dat was rond 1950 (weer andere bronnen hebben het over ~1930 maar ik betwijfel dat). Dus zoals het woord zegt, het egaliseren van het gebruikte frequentiespectrum.
Nowadays worden eq’s, zoals we het populair afkorten want het woord helemaal uitspreken is zo’n moeite, in de muziek voor allerlei toepassingen binnen het frequentie gebied gebruikt, nu juist om bepaalde frequenties niet te egaliseren, te versterken, te misvormen of het mooie binnen de analoge wereld, om harmonische frequentiebanden te creëren/versterken.

Weer een mooi voorbeeld van een van oorsprong bedachte toepassing welke gebruikt is voor de ontwikkeling van andere toepassingen.

Lekker duurzaam ook.

Fijne dag.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com