De compressor

De compressor

24 februari 2021 Historische feitjes 0

De compressor is oorspronkelijk uitgevonden om radiosignalen te beschermen tegen over-modulatie, m.a.w. het tegengaan van een overstuurd (te hard) uit te zenden AM/FM radio signaal. Indien dit namelijk gebeurde dan werd het onmogelijk om het radio signaal te de-moduleren. Toen men ging experimenteren met een compressor in de opnamestudio ontdekten ze het typische “radio” geluid al tijdens de opname of het mixen na te bootsen was. Na verloop van tijd is de compressor natuurlijk veelzijdiger geworden dan alleen het stukje compressie echter is dit weer een voorbeeld van een toepassing waarvan de oorsprong, het oplossen van een radio modulatie probleem, verder geĆ«valueerd is naar andere toepassingsgebieden.

Fijne dag!

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com