House

House

27 februari 2021 Historische feitjes 0


Het was 1977, Chicago, een nieuwe discotheek, een nieuwe DJ. Frankie Knuckels (1955-2014) genaamd.
Omdat de discomuziek in deze tijd qua populariteit op het einde liep (er was zelfs een boycot door de platenmaatschappijen uitgeroepen en werden er geen discoplaten meer uitgebracht) ging Frankie o.a. aan de slag met oudere disco platen. Voornaamste ingrediënt: een 4 kwartsmaat drum/kick uit een drumcomputer onder de bestaande muziek mixen aangevuld met wat synthesizerklanken en daar was een nieuwe genre geboren die met name toen alleen in deze discotheek gedraaid werd. De naam van de disco? De Warehouse, wat al snel verbastert tot de House, de plek waar deze typische muziek gedraaid werd. Al snel kwam er bij de lokale platenzaak een 12” platenbak met het label “house” muziek.
Een nieuwe stroming was geboren… de house muziek

Fijne avond.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com