De eerste opname ooit.. (1877)

De eerste opname ooit.. (1877)

28 februari 2021 Historische feitjes 0


1877, “Mary had a little lamb” zijn de eerste woorden ooit vastgelegd (“opgenomen”) op een medium, de phonograph. Het medium was een laagje aluminium folie op een cylinder (zie foto), bedacht door Thomas Edison, de man van duizend patenten. Het klonk voor geen meter, was slecht te verstaan en Thomas ging met uitvinden, zoals de gloeilamp, toen een iets succesvollere tijdsbesteding. En Thomas was slechthorend, had hielp ook niet…
Zo’n 10 jaar later besloot Alexander Graham Bell (uitvinder van de telefoon) om dit truckje te herhalen maar dan met wax als medium, wat succesvoller bleek waarop Thomas het opnieuw probeerde maar minder succesvol vanwege het feit dat de gramophone werd geïntroduceerd (1887-1893) welke de uiteindelijke grammofoonplaat geworden is.

Fijne dag.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com