Opname op afstand, hoe dan?

Opname op afstand, hoe dan?

18 april 2021 Geen categorie 0


Op de website staat het nu prominent als dienst. Opname op afstand oftewel een opname online maken. Vele vragen die ik krijg, en zelf ook had, hoe zit het met vertraging tijdens de opname? Ikzelf was ook sceptisch echter de gebruikte techniek/oplossing heeft inderdaad als resultaat dat er geen vertraging optreedt tijdens de opname. Zonder dat ik diep op gebruikte techniek in ga, het werkt “gewoon” met tijdcodes die meegestuurd worden. Je kent ze vast wel mocht je zelf al eens opnamesoftware gebruikt hebben: uren, minuten, seconden en frames.

Dit betekent dat de muzikant de muziek die vanuit de studio verzonden wordt niet op hetzelfde moment hoort als in de studio echter wel in sync. is met de muziek op het moment dat het opgenomen signaal weer terug in de studio komt. Dit kan vertraging hebben echter geen van de partijen hoort dit gedurende dan wel tijdens het afspelen van de gemaakte opname.
En dan de kwaliteit. Tijdens de opname komt het op te nemen signaal binnen bij marcovader.nl. De kwaliteit van het signaal kan zelf gekozen worden, afhankelijk van de beschikbare (upload) bandbreedte. Tijdens de opname wordt er ook lokaal op de computer van de muzikant de opname(n) op hoge kwaliteit opgeslagen. Na de opname kunnen de gewenste opnamen binnengehaald en bewerkt worden maar daarbij moet ik zeggen dat het “live” opgenomen signaal al zeer hoge kwaliteit heeft (mits zo ingesteld). Het binnenhalen van de HD bestanden is een bonus.

Het hebben van een breedband internetverbinding is een logische vereiste al moet ik zeggen dat je met een upstream van 10Mbit zeker wel genoeg hebt. De meeste bandbreedte is nodig voor de gebruikte beeldverbinding, echter is die ook in te stellen of zelfs uit te zetten. Maar goed, wie heeft tegenwoordig nog geen breedband internet beschikbaar…

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com