Doe maar een eierdoosje aan de muur

Doe maar een eierdoosje aan de muur

8 augustus 2021 Geen categorie 0

Een goede akoestische ruimte hebben, het klinkt niet sexy maar het is o zo belangrijk bij het mixen of beluisteren van audio. Elke ruimte is weer anders. Geluid, of frequenties, reageren daar ook op. Hoe je productie in een ruimte klinkt heeft te maken met diverse factoren zoals de afmeting van de ruimte, de plaatsing van je speakers, de vulling van de ruimte, de symmetrie (of juist niet) van de muren en het plafond, ga zo maar door. Oorzaak: frequenties reflecteren in meer of mindere mate op alles wat het tegenkomt. En dit zal gebeuren alle plekken in een ruimte waar het geluid tegenaan komt. Dit kan resulteren tot veel luidere lage frequenties (bas) in bijvoorbeeld de hoeken van een ruimte en een veel zachtere weergave van de lage freqenties in het midden van dezelfde ruimte. Frequenties die elkaar na reflectie weer tegenkomen worden qua volume bij elkaar opgeteld. Dit kunnen positieve dan wel negatieve waarden zijn en dit heeft als resultaat dat wat je hoort niet de werkelijkheid kan zijn. Hierdoor ga je dan bepaalde frequenties compenseren (harder of zachter zetten met een equializer ) waardoor het eindresultaat een mix is met een verkeerde balans.

Je kunt de meest dure speakers aanschaffen, is je akoestiek niet in orde dan is het zinloos.
En eierdozen of schuimplaten van de bouwmarkt op de muur plakken heeft echt weinig zin 😊
Fijne avond.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com